Lapės vestuvės logotipas

VYRUKŲ PIRMADIENIS. Ko neturėtų pamiršti jaunikis.

Kad ir ką kalbėtumėm apie lygias teises, galimybes ir t.t., nuotaka vestuvių metu sulaukia daug daugiau dėmesio nei jaunikis. Be dėmesio nuotakos užsikrauna sau ant pečių ir didžiąją dalį vestuvių organizacinių rūpesčių, net jei į pagalbą jai atskuba vestuvių planuotoja. Kiekvienas protingas vyras tikrai pasistengs, kad jo moteris tą dieną (o ir visas kitas) jaustųsi it karalienė. Jei nesistengs – labai stipriai pagalvočiau, eidama tuo taku link altoriaus, ar pasakysiu TAIP. Tačiau, nereikėtų pamiršti ir savęs.

pi-207

Eva Mark nuotrauka.

Taigi, noriu pasidalinti keliais mažais patarimais, ką gero vestuvių dieną gali nuveikti jaunikis, kad galiausiai visi, o labiausiai besijaudinanti nuotaka, būtų laimingi. Jei visgi nuotakos šypsenos susitikus nepavyktų išvysti – tada jau jaunikis turėtų pagalvoti, ar tikrai šiandien turi įvykti tai, dėl ko čia visi susirinko. O aš tenoriu, kad visi tiesiog būtų laimingi.

Patarimai:

  • Net jei paprastai nevalgote pusryčių, rekomenduoju šventės dieną tai padaryti. Geriau atsikelkit anksčiau, pasidarykit kavos/arbatos, išsikepkit kiaušinienės ar išsivirkit košės ir pavalgykit. Tikėtina, kad pietus teks praleisti. Taip nutinka beveik visada. Tada ceremonija, sveikinimai, fotosesija… Bijau, kad duona, su kuria grįžtančius jaunuosius dažnai pasitinka tėvai, bus jums dieviško skonio. Nebadaukit. Todėl ramiai sau pavalgykit sočius pusryčius.
  • Nustebink savo nuotaką. Jei ruošiatės atskirai, perduokit jai mažą dovanėlę. Tai gali būti kvepalai, knyga, nedidukas juvelyrinis dirbinys ar tiesiog atviras laiškas. Patikėkit, tai veikia! Ir dar kaip. Tikėtina, ji atsimins tai per amžius.

mante-ir-paulius-web-67

Laimos ir Simo nuotrauka

  • Ruoškis atidžiai: baltiniai turi būti išlyginti, kaklaraištis padoriai užrištas, batai nuvalyti, barzda ir plaukai sutvarkyti ir visas jaunikis turi kvepėti švara. Dušas – būtinybė!

20160827kornelijasarunas007

Linos Aidukės nuotrauka

  • Nepamiršk dar vienų marškinių, jei tuokiatės vasarą. Lai jie visad būna kur nors netoliese. Kada nors man padėkosit už šitą patarimą 🙂 Ne pasaulio pabaiga, bet jaunikis prie stalo su šlapia marškinių nugara – ne pats puikiausias vaizdelis.
  • Gerk daug vandens. Padės ir nuo troškulio, ir nuo streso.
  • Tu esi atsakingas, kad jūsų žiedai pasiektų ceremonijos vietą. Net, jei iki lemiamo momento jais rūpinsis liudininkas ar mielas berniukas su pagalvėle – užsitikrink, kad žiedai yra ten, kur ir turi būti.

meile-povilas-goodlife-photography-092

Goodlife photography nuotrauka

  • Jei ruošiatės atskirai – ceremonijos vietoje būk pirmasis. Pusvalandis iki ceremonijos – padorus laikas jaunikiui pasirodyti, sutikti besirenkančius svečius, pakalbėti su kunigu ar civilinės metrikacijos darbuotojais, šiek tiek pasijaudinti ir laukti nuotakos. Baisu, baisu, kai jaunikis, o ne nuotaka pasirodo paskutinę minutę.

20160827kornelijasarunas018

Linos Aidukės nuotrauka

  • Nors jau kelerius metus auklėju sužadėtines per seminarus, kad nekankintų vyrų ilgiausiomis fotosesijomis, visgi patarčiau kažkaip pajausti iš to, kad ir trumpo pozavimo malonumą. Pasipraktikuokit kartu namuose prieš veidrodį. Aš nejuokauju. Pamatysit, šventės dieną labiau pasitikėsit savimi, žinosit, kur dėti rankas, kaip fotogeniškai apkabinti nuotaką ir nereikės grasinti fotografams, kai gavę nuotraukas, tarp jų savęs ne tiek daug ir rasit.
  • Nors ilgą laiką lietuvių vestuvės buvo susijusios su priverstinėmis kalbomis ir tostais, todėl šiuolaikiniai besituokiantys jauni žmonės jų vengė kaip nežinia ko, džiaugiuosi, kad pasiruoštos, apgalvotos, nuoširdžios kalbos randa vietą vestuvėse. Pasakyk kalbą, tegul visi sužino, kaip myli tą moterį, sėdinčią šalia, ir kuo ji tau ypatinga. Venk lėkštų frazių, jos niekam neįdomios. Būs atviras ir nuoširdus.
  • Ir galiausiai – atsipalaiduok. Tą nuotaiką, kurią su savim šventės metu nešiosies tu, perims ne tik tavo nuotaka, bet ir svečiai. Tad švęsk iš širdies. Kad būtų ką atsimint.

tl_331

Tomo ir Luko nuotrauka.

Tik tiek.

Lapė