Lapės vestuvės logotipas

Pokalbiukai. Vyriškų aksesuarų kūrėja Audronė Indreliūnaitė

Visada norėjau pagaliau pradėti pasakoti ir svetimas istorijas. Kadangi tokios prabangos – norėti ilgai negalim sau leisti, šiandien pradėsiu.

Noriu pristatyti pirmą savo tinklaraščio viešnią – Audronę Indreliūnaitę.

audr

Kažkurį antradienį pasidalinau Beatričės ir Niko vestuvių nuotraukomis ir pati tik jose užmačiau rankų darbo medžiaginę butonjerę, kuria buvo pasipuošęs jaunikis.

beatrice-nikas-308
www.baltiremeliai.lt nuotrauka

Nididukė, elegantiška ir daili. Domėtis visais vestuviniais dalykais, net tokiomis detalėmis kaip butonjerės, yra mano darbas, o dar ir Audronė man laišką parašė vienu mažu reikaliuku… Drąsiai sakau, šitas mažas daikčiukas bus vienas iš mano ateinančio sezono vinukų. Gal ir ne pats svarbiausias daiktas šventėje, bet jaunikis nusipelno atrodyti gerai ir šiuo metu galvoju, kad Audronės Indreliūnaitės medžiaginės butonjerės tikrai gali prisidėti prie vyriškio įvaizdžio vientisumo ir išskirtinumo. Be to, šitas aksesuaras išliks visam gyvenimui, primindamas vestuvių dieną arba galėsit su juo atsisveikinti tuo momentu, kai nuotaka bandys „atsikratyti” savo puokštės:)

bordol1

cocol1

indiskal1

juodal1

melynal1

rozel1

Žodžiu, daiktas be istorijos man yra tik daiktas. Taigi, prašau jums, trumpa pasakaitė, iš kur atsirado šitie gėriai.

Ir nors dizainerė nemėgsta pasakoti apie save ir laikosi pozicijos, kad tai aksesuarai turi kalbėti, cekauna Lapė turi porą klausimėlių.

– Audrone, kaip sugalvojai kurti aksesuarus vyrams?

Niekada negalvojau, kad užsiimsiu aksesuarų kūrimu ir juo labiau pardavimu, man tai iki šiol kažkokia mistika, kad per trumpą laiką atsirado ir puslapis ir logotipas, fotosesijos, klientai… Taip jau yra, kad dideli darbai prasideda nuo mažų smulkmenų. Mano profesine veikla yra susijusi su stiliaus kūrimu, kažkokiems filmavimas reikėjo kažko tokio, kas užbaigtų visą aktoriaus įvaizdį – ieškojau būtent peteliškės, deja tuo metu pasiūla buvo nekokia: daug kinietiškos produkcijos, spalvų pasirinkimas mažas… Teko daryti aksesuarą pačiai, po to kažkam patiko – padariau, dar kažkas paprašė dovanų – padariau, vienas geras draugas atidarinėjo dovanų butiką, paprašė padaryt aksesuarų vyrams – padariau, va taip viskas ir užsisuko.

– Kaip pati galvoji, kiek svarbūs vyrams turėtų būti aksesuarai?

Aksesuarai – tai puikus būdas atskleisti save, galimybė „prisistatyti”. Visas įvaizdis gali priklausyti nuo mažo akcento, juk nepabaigsi sakinio nepadėjęs taško, ar ne taip? Man patinka susitikti su klientais, aptarti aprangą, spalvinius derinius, aksesuarų formą, pasiūlyti kartais drąsius derinius, truputėlį sukompromituoti netikėtais deriniais. Aksesuarai  – geras būdas pabandyti kažką pakeisti savyje, na ir kas, jei pirmas žingsnis bus tik garderobo papildymas autoriniu aksesuaru, viskas gi prasideda nuo smulkmenų…

– Kodėl kuri tik vyrams?

Yra dvi priežastys. Todėl, kad dažniausiai vyrai lieka paskutinėje vietoje (čia kalbant apie vestuvinius pasiruošimus) ir tada aksesuarai daromi paskutinėmis akimirkomis, o kartais tenka stot i jaunikių puse ir pasistengti papuošti juos ne prasčiau už nuotaką… Be to, vyriški aksesuarai… kažkas yra juose logiško ir konkretaus. Stipru, kai vyras moka išreikšti savo individualumą, parodo savo kūrybiškumą per įvaizdį ir tuo pačiu išlieka stipriąja lytimi.  Norisi supažindinti lietuvių vyrus su mada, net, sakyčiau, greičiau su etiketu, mūsų vyrai taip dar nežino, kas su kuo dėvima, derinama ir pan., nekalbant apie tai, kad pavadinimai- peteliškė, fantazija, butonjere – jiems vis dar yra kažkas nepažįstama…

– Kaip šalia peteliškių atsirado tos nuostabios butonjerės?

Viskas kuriama atsižvelgiant i klientų pageidavimus, į norą pasiūlyti kažką išskirtinio, kad mano klientai galėtų derinti ne tik peteliškę, bet ir fantaziją, ar net visus tris elementus kartu (petelišką, fantaziją, butonjerę). Kai į savo kuriamus aksesuarus žiuri su atsakomybe (visus aksesuarus darau pati, nes kokybė man yra svarbiausias aksesuaro elementas), domiesi jų istorija, atsiradimu ir šių dienų naujausiom tendencijom, natūralu, kad atsiranda poreikis kurti vis naujus aksesuarus.

– Ar galima užsisakyti aksesuarą iš pageidaujamos medžiagos?

Peteliškes, fantazijas – taip, visada galima užsakyti pagal individualius pageidavimus, aksesuaro gamyba priklauso nuo to, kaip greitai pavyksta susiderinti su klientu, bet dažniausiai užtrunka vieną, dvi dienas. Butonjerės pagal individualius užsakimus negaminamos, tai ganėtinai kruopštus ir ilgą laiką užtrunkantis procesas, tad siūlau įsigyti iš jau sukurtos kolekcijos (stengiausi sudaryti tokią kolekciją, kad tiktu visoms progoms, visiems sezonams ir visiems skoniams). Ateityje galvoju dar išbandyti naujų audinių, bet kol kas pažiūrėsiu, kokia bus šių aksesuarų paklausa. Beje butonjerės, manau, tiktu ir moterims.

Va taip, va. Norintys apžiūrėti ar įsigyti Audronės kuriamų gėrybių, nepraeikit pro šias vietas:

Egidijus Rainys boutique

Moustache boutique

Wapsva LT dizaino namai

Aukso avis

Ingmar shop/Frankfurt

Aišku, niekas nedraudžia susisiekti su Audrone tiesiogiai;)

http://www.a-fashion.lt/
audrone.costume@gmail.com

 

 

Iki greito.

 

Lapė Laputauskienė