Lapės vestuvės logotipas

Sekmadienio skaitiniai: Vestuvės baisiu oru ir visi kiti privalomi reikalai

Tik neparašau vieną savaitgalį sekmadienio skaitinių – iš karto sulaukiu griežtesnio tono klausimųJ Nu, bet, žinokit, įsibėgėjo jau sezonas kaip reikiant, tai laisvą minutę rasti sunkoka, o dar ir išsimiegoti norisi. Ką šiandien ir darau sėkmingai. O dar tie debesys taip lyriškai mane veikia. 
Bet pažadai yra pažadai. O Lapė, šiaip ar taip, žodžio žmogus. Jei sakiau, kad parašysiu apie vestuves lietingu oru, tai ir parašysiu. Taigi pasidarom puodą kavos su pienu, nes bus ką veikti, kol viską perskaitysit:)
Ištiko mane ta laimė net dvejas vestuves organizuoti birželio 2 d. Gal dar pamenat, pylė tuokart dvi dienas kaip iš kibiro. Poros abi skirtingos: vieni nerimavo labiau, kiti, kurių vestuves darėm šalia sodybos atvirame lauke – iš viso nesijaudino. O man kažkas kažkada pasakė: nesvarbu, koks oras bus vestuvių dieną, svarbiausia, kad porai tolimesnis vedybinis gyvenimas gerai klotųsi. Tai aš dabar visada tai nerimautojams pakartoju, nes tiksliai teisingesnio pasakymo nerastum.
Iš praktikos turiu pasakyti, kad kuo ekstremalesnės oro sąlygos, tuo visi svečiai ir Jaunieji labiau atsipalaidavę. Neklauskit, nežinau kodėl. Gal kažkaip tos audros suburia visus… Bet yra keli svarbūs dalykai, kurių reikia tokiems orams ištikus paisyti:
Jei tik yra galimybė – neverskit žmonių šalti lauke. Šampaniukui po ceremonijos susiraskit jaukią kavinukę kur nors visai netoli bažnyčios. Arba pasistatykit bent pavilijoną.
Štai matosi orelio „gerumas”:) Foto: Algirdas Bakas www.bakaspictures.com

O vakare viskas pasidarė kaip pasakoje. Foto: Algirdas Bakas www.bakaspictures.com
Jei vakarienė buvo planuota lauke, be šildytuvų neišsiversit tikrai. O jų šiais laikais yra bent kelių rūšių. Interneto platybėse tikrai rasit kurios nors kompanijos kontaktus. Su jais pasitarkit, kiek jų reikėtų svečiams sušildyti. Kažkas turėtų juos visada prižiūrėti, nes atsitinka, kad vieniems pasidaro per karšta, kitiems dar tos šilumėlės trūksta. Kaip visada…
Apsvarstykit vidurnakčio staigmenų galimybes, nes baisiu oru netikiu, kad eiti laukan kam nors patiktų, bet ir visokie dangaus žibintai ar balionai su šaltosiomis ugnelėmis tiesiog nekiltų.
Foto: Algirdas Bakas www.bakaspictures.com
Pledukai, skėtukai ir vienkartiniai apsiaustai visada yra paklausūs tarp svečių pilant lietui. Jauniejie visada kažkur šalia gali turėti po poriukę guminių batų.
Kas dar? Ogi nėra iš tiesų vestuvėms blogo oro, yra tik blogas nusiteikimas. Didelė tikimybė, kad blogo oro sąlygomis makiažai ir šukuosenos neišliks nepriekaištingi visą dieną, bet tai ar tai svarbiausia? O nuotraukos? Dievuliau, geram fotografui bet koks oras yra tinkamas. O tai sakau visoms savo poroms: vestuvių sėkmės priklauso nuo to, kaip elgiatės Jūs. Jei dalyvaujat, džiaugiatės, švenčiat – tą darys ir visi kiti. Jei paniurę sėdit už stalo – beveik esu garantuota, kad panašiai elgsis ir svečiai. Understand?
Čia dar šiek tiek iš tų vestuvių, kurios buvo sukurtos tuščiame lauke. 
Bože, aš esu vainikų maniakė:) Vienas buvo pakabintas ant poros namelio durų.

Nuostabias gėles kūrė Decorproject komanda. Žvakidės „Taurakalnio”, vazas specialiai šioms vestuvėms pirkau žiauriai geroje parduotuvėje, kurios pavadinimo dabar neprisimenu, bet įrašysiu, kai prisiminsiu tikrai.

Mano nuostabioji desertų komoda iš „Užupio antikvariato”. Čia irgi mano šio sezono pamišimas – desertai komodoje.

Šitą dailų indą pričiupau indų parduotuvėje „Žana”. Labai gera kaina:)

Dovanojoms svečiam mažus ožkos pieno muiliukus. Už visus spaudos darbus šioms vestuvėms atsakinga buvo Vilma iš DUABU. Patinka man ana labai: greiti darbai ir kokybiški.

O čia pats pons Algirdas Bakutis:) Jei jis kitoje pusėje objektyvo, tai nežinau, kas fotkino:)

Pirmas patiekalas

Šlakelis karštos sriubytės

Garsioji „Taurakalnio” veršiena

Minimalistinis tortukas
Kitomis to savaitgalio vestuvėmis pasidalinsiu, kai tik gausiu nuotraukų.
O dabar tradiciškai savaitės blogybė ir gėrybė.
Blogybe skelbiu tą Nerimi plaukiojantį laivą „Ryga“. Iš tiesų tai net ne jį, o tos administruojančios kompanijos vadybą. Užsakymas buvo padarytas gal prieš pusę metų, likus dviems savaitėm vėl viską reikėjo derinti iš naujo, kainos buvo kaitaliojamos pagal kapitono nuotaiką ar nežinau pagal kokią dar sistemą. Nu ir iki pilnos laimės vos neužplaukėm ant kranto apsisukinėjant laivui, kas išvartė visas mūsų taures ir net nuotakai teko apsišlakstyti šampanu (gerai, kad ne raudonu vynu, ką?). O dar tą patį savaitgalį vyko Vilnius challange (labai gi norėjau dalyvauti, bet, tiesą pasakius, po tų dvejų vestuvių tokiu oru net ir jaučiosi beveik sudalyvavusiJ), tai ką Jūs sau galvojat, laivas vos neužplaukė ant vienos dalyvių baidarių. Žmonės šaukė užsienio kalbomis kapitonui necenzūrinius žodžius, o aš barbenau į langelį ir sakau, gal Jūs nematot, kad žmonės už borto. Nu kaip per filmą kokį.
Geru žodžiui noriu paminėti „Taurakalnio“ padavėjus, kurie tikrai ekstremaliomis sąlygomis aptarnavo vestuves lauke. Žinau, kad buvo sunku ir labai tikrai už jų pasiaukojantį darbą esu dėkinga.
Foto: Algirdas Bakas www.bakaspictures.com
Nu ir, aišku, mano abiejų vestuvių grupės: Old city band ir Orgen Roll band – buvo nepakartojamos. Ačiū, vyriukai, gi žinot, kad visus bais myliu. 

Gražiausiais Pasaulyje saksofonistas:)

Old city band įamžino Algirdas Bakas www.bakaspictures.com
Žodžiu, manau, kad sėkmingais projektais šias abi vestuves galiu pavadinti todėl, kad dirbo tikrai stiprios komandos. Lapė Renata įrodė, kad tikrai galiu ja pasitikėti, o Lapius Paulius nustebino savo gebėjimais ne tik mane, tad, manau, pats metas ir jam duoti rimtesnio darbelio;) Nagliui dar reikia šiek tiek su manimi padirbėti, bet ir iš jo bus žmogus:)
Ko dar čia įvyko per tą laiką, kol nerašiau?
Praeitą savaitgalį kartu su „AdVerum“ darbavausi vasariniam įmonės renginukyje ir tas buvo kaip mažos atostogos: geras oras, gamta, šauni kompanija. Be to, seniai buvom dirbusios su renginių vedėja Laima Tamulyte, tai buvo smagu senus laikus prisimintiJ Pasimatysiu su Laima rugpjūčio 25 d. per vienas šaunias vestuves.
O įdomiausias šios savaitės nuotykis – Dmitriy Vinokurov šukuosenų šou, prie kurio pirštelį organizuojant pridėjau. Menką piršteliuką. Ketvirtadienį darom sau modelių atranką, registruoju išsijuosusi mergaites, kurių vietoj planuoto 40 atkeliavo visos 71, o reikia tai gal tik 20. Pabaigiau registraciją, stebiu sau viską iš šoniuko, o meistrelis ir sako: mergaite, prieikit, Jūs eisit finaliniam šou. Oi, sakau, taigi aš dirbuJ Nu, bet viskas baigėsi tuo, kad visgi modeliu pabuvau. Tokia pensininkė tarp tų visų mergaičių, bet o ką dabarJBuvo sunkoka, bet ir žiauriai smagu. Taigi pasižiūrėkit patysJ

Foto: Simonas Švitra, Diena.lt.

Delfi T. Vinickio foto

Foto iš LRytas.lt, J. Stacevičius

Foto iš LRytas.lt, J. Stacevičius

„Žmonės” foto Irmanto Geliūno

„Žmonės” foto Irmanto Geliūno

„Žmonės” foto Irmanto Geliūno

„Žmonės” foto Irmanto Geliūno

Oho, kokie skaitinukai gavosi. A neatsibodo?
Bėgu savo krosiuką subėgioti, nes, jei dar nesigyriau, tai rugsėjo 9 vėl pusę maratono imsiu. Kas su manimi?
Lapė