Lapės vestuvės logotipas

Alma & Aleksandras

Alma ir Aleksandras susipažino prieš keturis metus… vestuvėse, kuriose, kaip matome, buvo sėkmingai suporuoti. Pabrolys visai netikėtai pasipiršo pamergei praėjusią vasarą ir visa tai išsivystė į artimuosius bei draugus vienijantį „pasidaryk pats“ projektą.

Kad vestuvės nebus tradicinės buvo aišku iš karto. Alma ir Aleksandras – fotografai (www.fotoplunksna.lt), veik kiekvieną savaitgalį patys fotografuojantys kuo įvairiausias vestuves, todėl tiksliai žinojo – jų vestuvės bus kitokios ir, svarbiausia, fotogeniškos.

„Norėjom jaukios, tikros šventės sau, o ne tik atlikti pareigą ir iškelti balių svečiams. Esam šiek tiek išprotėję, tad mūsų vestuvių planuotojai pasiūlius šventę organizuoti karuselių parke apsisprendėme per dvi minutes, ir taip prasidėjo visi kiti linksmi dalykėliai“ – pasakoja jaunavedžiai.

Kadangi fotogeniškoms vestuvėms buvo svarbus natūralus apšvietimas, svečiai į Elektrėnus turėjo atkeliauti 8 val. ryto (pirminis planas buvo 6 val. ryto, bet galiausiai svečių buvo pasigailėtaJ). Vestuviniams pusryčiams buvo pradėta ruoštis daugiau nei prieš pusę metų. Sendaikčių parduotuvėlėse „žvejojami“ puodeliai arbatai, lėkštutės tortui, stiklainiai ir buteliai, iš giminių surinkti seni rusiški arbatiniai – samovarai, nuotakos mama prisiuvo begalybę mažų mėlynai baltų vėliavėlių bei kartu su jaunikio mama užaugino gėlių jauniesiems ir šventės vietai papuošti.

Vestuvėms nebuvo svetimos ekologijos idėjos: didžioji dalis daiktų ir net jaunųjų aprangos detalės naudoti jau ne pirmą kartą; svečiai vaišinami pačių rinktomis žolelių arbatomis, kompotais iš mamų rūsio; visi gavo specialiai jiems jaunųjų rankomis paruoštos uogienės indelį.

Didelis dėmesys buvo skirtas kuo įvairiausiems mažiems dalykėliams: nuo ant mėlynos juostelės pakabintų žiedų, specialių kortelių ant kiekvieno arbatos indo iki nuotakos pėdkelnių… Itin svarbios šiose vestuvėse buvo spalvos. Mėlynai nuotaikai pasidavė ir susirinkę svečiai, kurie, pasibaigus nuoširdžiai ceremonijai, vadovautai jaunikio tėčio, patraukė išbandyti karuselių, todėl iš ceremonijos vietos „dingo“ visai valandai ir supdamiesi krykštavo kaip vaikai.

Paklausti, kuri vestuvių akimirka įsiminė labiausiai, jaunavedžiai sutartinai kartoja, kad žengiant tarp žmonių pasipylę burbulai ir ta neapsakoma mėlynė aplinkui vertė širdį spurdėti ir plakti greičiau. O šuolis į ežero vandenį buvo nepakartojamas!

“Visiems, šiuo metu planuojantiems vestuves norime palinkėti: neužsidarykite į rėmus ir pasidarykite šventę, kurios metu galėtumėte mėgautis vienas kitų, o ne dirbti sunkų jaunavedžių darbą ir stengtis įtikti visiems svečiams. Jei tik yra tam laiko – darykit kuo daugiau dalykų savo rankomis – taip pigiau ir maloniau“ – pataria Alma ir Aleksandras.