Lapės vestuvės logotipas

Nuotaka su akinukais – atsakymas Irmai

„Lapės vestuvių” gerbėja Irma teiraujasi: Kaip manote, ar suderinama nuotaka ir akinukai? Kaip juos suderinti stilingai? Gal esate kur bloguose ką užmatę? 
Taigi ką manome?
Man patinka aksesuarai. Krūvos diržų, auskarų, apyrankių, skarelių, „broškių” guli stalčiuose, dėžutėse ir visur kur kitur. Patinka ir akiniai, jei jie dailučiai, įdomūs ir jų forma tinka žmogaus veidui. Bet viena yra išsitraukti iš lentynos akinius nuo saulės, o visai kitas atvejis, kai akiniai yra būtinybė, pavyzdžiui, dėl medicininių priežasčių. Todėl pasakysiu atvirai: jau geriau tie storastikliai, su daug dioptrijų, akiniai kaip pas Sūrskį ar pas Mauzerį, bet nuotaka, žengdama prie altoriaus, savo Jaunikaitį, o ir patį altorių matyti turi. 
Nuotrauka: Melissa Doyle of Casting Memories per Offbeat Bride
Kita vertus išeičių šiais laikais yra daugybė, jei visgi pageidaujat vestuvių dieną matyti ne per stiklą. Populiariausia išeitis  – linzės. Brangiausia, bet ilgalaikė – operacija, kuriai pirmiausia reikia pasiryžti. Draugai sako, kad po operacijos tikrai mato gerai ir gali apie akinius nebegalvoti. Nereikėtų pamiršti ir dar dviejų dalykėlių. Pirma – vestuvių dieną turi jaustis patogiai. Jei akinius linzėmis pakeisi tik TĄ dieną, bijau, kad gali būti nekas; Antra – visi, tarp jų ir išrinktasis, TĄ dieną tikisi atpažinti Jus (būna atvejų, kai per makiažo sluoksnį ir plaukų „šedevrus” tikro žmogaus nebesimato) ir jei akinukai neatsikiriama Jūsų tapatybės dalis, tada drąsiai derinkit juos prie vestuvinės suknelės. Ir taip, aišku, galima tai padaryti itin stilingai. Įkvėpimo galite pasisemti, kad ir iš šitų nuotraukų.
Nuotrauka: Tod Pellow weddings
Nuotrauka: Libby Bulloff per Offbeat Bride
Nuotrauka: Jonas Peterson
Nuotrauka: Kay English Photography
Nuotrauka: Christina Richards
Norėdama pateikti vaizdinės tokių derinių medžiagos išnaršiau užsienio blog’us, lindau į akis lietuvaičiams ir išvada tokia – akinukų ir vestuvinės suknelės derinys yra retas atvejis. Bet būčiau ne Lapė, jei nebūčiai tiesiai šviesiai paklaususi fotografų, ką jie apie tai galvoja:

Fotografė Rūta Rylaitė www.rutarylaite.lt: Meluočiau, jei sakyčiau, kad fotografuoti žmogų su akinukais ar be jų, nėra skirtumo, nes tam tikri ypatumai yra. Reikia atidžiau stebėti kampą, kad akinukai nekirstų akių pusiau. Nesusimąsčiau apie tai, kad dar nei vienos nuotakos vestuvių dieną su akinukais nebuvo, nors priešvestuvinėje fotosesijoje dalyvavo su jais. Pakeitus kasdieninius, galbūt nusibodusius rėmelius į orginalius, derančius prie nuotakos aprangos, galima būtų naudoti kaip orginalią stiliaus detalę.
Fotografas Paulius Rakštikas www.ypatingai.lt: Nuotakos su akinukais fotografuoti neteko, bet jaunikiš tikrai pasitaikė. Tačiau tokiu atveju mano rekomendacija būtų paprasta: jei tik įmanoma, tai vestuvėse nuotaka turėtų naudotis linzėmis. Akinukai turi kelis minusus: kai kuriais rakursais ne puikiai atrodo, tam tikrose situacijose atsiranda atspindžiai. Nors, aišku, asmeniškai manau, kad jokios tragedijos tame nėra. Jei tik žmogus geriau jaučiasi – tebūnie.
Irma, tikiuosi, kad rašinėlis minčių akinukų tema suteikė. Jai kas turit daugiau kokių ypatingų klausimų, gi žinot, Lapės galit visko klausti drąsiai. Love you all.
Ups, nesusilaikiau:) Check this cute boy out:)

Nuotrauka: Amanda Watson Photography
P.S. Jei prie nuotraukos neparašytas jos autoriu, tai tik todėl, kad nebeįmanoma buvo atsekti, iš kur jos paimtos. Iš karto atsiprašau visų autorių. Jei lietuvių fotografai turit ką nors gražaus, tinkančio šiai temai – labai laukčiau e.paštu laura@lapesvestuves.lt