Lapės vestuvės logotipas

Sekmadienio skaitiniai. Šventimai

Ačiū Dievui, kažkas sugalvojo Vilniuje Kalėdinį bėgimą tarpušvenčiu. Kitu atveju per Naujus Metus ir vėl sulįsčiau į vyrišką tikrai oversized treningiuką. Visi mano AB Challange nuėjo kartu su Kalėdų seneliu į kažkur, net ir neseniai pradėta lankyti joga čia jau nebūtų padėjusi, no, no, no… O, va, pratursenti  12 km vėl priminė, kad raumenys dar nesiatrofavo ir galėsiu drąsiai keliauti į pirtukę, nesislėpdama rankšluosčiuose, bei šokti į eketę, kas Olios vieną naktį netgi buvo susapnuota;) Aleliuja!

begimas

Aleliuja, Jėzus gimė! Pirmą kartą per visą savo jau gana tokį netrumpą gyvenimą keliavau į kūčių mišias. Suveikė nostalgija. Jurbarko bažnyčia man turi tris asociacijas. Pirmosios komunijos pamokėles pas tokį gana jauną kunigėlį. Močiutė mane jau kadais buvo išmokiusi poterius. Atsimenu, kaip kartodavau jai juos žiemos vakarais prieš miegą didelėje lovoje, kuri buvo pristumta prie pečiaus ir sienos, ant kurios kabojo kilimas su kutukais ir elniais. Vėliau jau pažengusi jaunoji (gal septynerių) davatkėlė savaitgaliais būdavau aprengiama balta suknele ir giedodavau bažnyčioje. Vasaromis per atlaidus nešdavau pagalvėlę su išsiuvinėta Jėzaus širdim ar bent jau tokį kaspiną… Paskutinį kartą toje bažnyčioje buvau, kai mus, tris vasarojančias mergiotes pričiupo nešantis maudymosi kostiumėlį iš parduotuvės. Nesusimokėjus. Jergau, Jergau, iš trijų sučiupo vieną. Tai su kita nubėgom į bažnyčią atgailauti. Kaip dabar atsimenu, žiūrėjau į tuos kryžiaus kelio paveikslėlius ir meldžiausi, meldžiausi…

Kitą dieną jau ir mes su mamom keliavom į miliciją. Štai tuo momentu mano tikėjimą ištiko krizė, kuri užsitęsė iki dabar… Aišku, pamoka buvo išmokta. Šitaip stipriai meldžiausi tik du kartus gyvenime. Apie antrą gal irgi kada papasakosiu…

Nemanau, kad dar kada keliausiu per tokias šventes į bažnyčią. Kažkaip norėjau iškeisti sėdėjimą prie stalo į kontempliaciją rimtesnę, bet tai tiesiog neįmanoma, kai tėvai atsitempia su savimi kūdikius. Tada susikaupti neįmanoma nei jiems, nei kitiems aplinkui. Kam kankinti tuos vaikus, aš nesuprantu? O šiaip tai buvo tikrai gražu. Giesmės padorios, negirdėjau drebato. Skaitiniai. Eglutės su lemputėmis ir prakartėlė, tik iki jos nelabai ten ir prasibrausi per tikinčiuosius… Neturėjau tos bendruomeniškos bažnytinės patirties prieš tai, kai visi kartu meldžiasi ir t.t. Savotiška masinė meditacija. Žodžiu, įdomu, kokių pirmų kartų bus kitais metais. Bet ir vėl skubu gyventi…

O penktadienį sutuokėm Simoną ir Simoną. Nesakykit, kad neskaitėt Delfyje tų kažkokios mergiotės paistalų apie tobulus bendravardžių santykius? Tai turiu dar pridurti, kad spaudą mums maketavo „Mirandos“ dizainerė Simona, o prie DJ pulto stojo Simonas iš „Rootslive“. Nu, jei nuo šitos Simonų koncentracijos su šita pora neįvyks kas nors magiško, tai jau ką aš tada žinau… Užtat nuotraukos, kurių jau šiek tiek gavau iš Linos Aidukės bus išties magiškos. Take a look.

vestuves

vestuves1

vestuves2

Tiesiai nuo Kalėdų stalo keliavom į sandėlį ir bandėm sukišti visus reikalingus vestuvėm daiktus. Tortas sėkmingai žiemojo dvi šventines dienas mano balkone, nes šaldytuve mielai maloniai gulėjo keksiukai. Štai ką reiškia vestuvės per šventes. Niekas nedirbaaaa!!! Net į sandėlį „Panoramoje“ patekti nebuvo taip paprasta. Pasiruošimą pradėjo keliom dienom anksčiau nei įprastai, nes tas kalėdinis lėkimas taip čia viską įsuko, kad bože, bože…

Užtat pagaliau galėjau panaudoti medvilnės žiedelius dekore, apie ką svajojau jau kadais. Ir drįsau daugiau kalėdinių akcentukų šen bei ten pridėlioti. Jei jau tokiu metu vestuvės, tai to bijoti tikrai nereikėtų. Laukiu, laukiu daugiau Linos nuotraukų, kad viską, viską papasakoti detaliai galėčiau.

Atskiros istorijos verta Simonos vestuvinė suknelė, bet apie tai irgi vėliau, kai viskas susigulės ir liks tiks linksmas atsiminimas:)

Tiek čia visko buvo per tą savaitėlę, kad niekaip visko nesupasakosiu. Atsiprašau visų, kuriuos aprėkiau, Pauliuk, tavęs labiausiai. Kaltas nežmoniškas darbų kiekis ir PMS. Tas tai visada už viską kaltas:)

Smagiai Naujus sutikti, bičiuliai. Papasakosiu kitą savaitę, kaip man juos sutikt pavyks. OMG, jaučiu jau dabar, kad bus turbo!

Lapė