Lapės vestuvės logotipas

VYRUKŲ PIRMADIENIS. Ciao, ragazzi!

Mano darbas yra nuostabus. Kiekvieną dieną susipažįstu su naujais, įdomiais žmonėmis. Ir vos tik man iškyla klausimų, visada rasiu daugiau nei aš kompetencijos turintį bičiulį, kuris man galės padėti. Šiandien noriu jus supažindinti su nauju „Lapės vestuvių” rubrikos „Vyrukų pirmadienis” draugu, vyriškos mados žinovu, stiliaus konsultantu, rašytoju, tinklaraščio „Vyro stilius” kūrėju Algirdu Griciumi. Viliuosi, mūsų draugystė bus ilgalaikė ir Algirdo konsultacijos bus naudingos ne tik mano klientams.

gricius

Stiliaus konsultantas Algirdas Gricius

Šiuo metų laiku, artėjant vestuvių sezonui su visomis poromis jau dairomės po parduotuves, sprendžiam aprangos rebusus. Pati visus skatinu vengti uniformos pojūčio ir pabandyti labiau išreikšti save. Ne paslaptis, kad bent keletą porų kiekvienais metais išvežu vestuves švęsti į karštąją Siciliją ir šiandien Algirdą užpuoliau su klausimais apie to krašto madą. Pakankamai dažnai girdime frazę: Italija – viena iš mados sostinių, kaip ten išlikti stilingu vestuvių metu ir neišleisti tam pusės vestuvių biudžeto?

tl_277

Tomo ir Luko nuotrauka.

– Algirdai, pakankamai dažnai organizuoju vestuves Italijoje, tad jaunieji dažnai ir vestuvių tema pasirenka tą šalį. Aprangos kodas taip ir nurodomas: Italija, Sicilija. Ar italų vyrų stilius kuo nors išsiskiria? Kaip rengtis jaunikiui, jei jis nori atrodyti kaip tikras italas?

– Italų stilius tikrai išsiskiria, kadangi jie, ko gero, mažiausiai iš visų vyrų paiso taisyklių ir mėgsta daryti taip kaip jiems patinka. Ir, jei kitiems vyrams taisyklių nepaisymas labai dažnai pakiša koją stiliaus prasme, tai italams dėl jų laisvumo ir nerūpestingumo, viskas gaunasi natūraliai ir gražiai. Jie netgi turi specialiai šiam efektui skirtą žodį – sprezzatura, kuris, pažodžiui išvertus, reiškia, „atrodyti stilingai, nededant tam pastangų“.
Jaunikiams, norintiems atrodyti tikrais italais, rekomenduočiau pasirinkti šviesesnės spalvos kostiumus. Lietuvoje, kur nėra taip šilta ir saulės yra mažiau dominuoja tamsios spalvos, tačiau Italijoje viskas yra gerokai šviesiau.
Taigi, užuot pasirinkus tamsiai mėlyną ar tamsiai pilką kostiumą, kur kas geresnis sprendimas būtų šviesiai pilki ar vidutiniai mėlyni atspalviai.
Puikiu akcentu taip pat gali tapti ir margas kaklaraištis. Nerekomenduočiau rištis peteliškės – nors jos ir yra labai populiarios Lietuvoje, tačiau Italijoje bei kitose šalyje jos dažniausiai yra ryšimos tik oficialių, Black Tie renginių metu.
Reikėtų nepamiršti ir batų. Klasikinius, suvarstomus raišteliais batus galima drąsiai iškeisti į įsispiriamus. Jie puikiai atrodys tiek avimi su klasikinėmis kojinėmis, tiek su pėdutėmis.

– Kokios turėtų būti kostiumų medžiagos, kad karštu oru jaunikis jaustųsi komfortabiliai?
Žinoma, karštu oru linas yra nepamainoma medžiaga, tačiau ji glamžosi ir dėl šios priežasties vestuvėmis gerai tiktų tik tuomet, jei jos vyktų prie jūros, paplūdimyje, o aprangos kodas būtų neįpareigojantis. Žinoma, lino raukšlės taip pat turi patikti abiem jauniesiems.
Universalesnis ir gražesnis sprendimas būtų kostiumas, pasiūtas iš plonos šukuotinės vilnos. Jis gerokai mažiau glamžysis, atrodys dailiai, o šiltą vasaros dieną su juo nebus taip karšta, kaip vilkint įprastą kostiumą.

tl_174

Tomo ir Luko nuotrauka.

foto (181)

Ritos Bačytės nuotrauka.

foto (96)

Ritos Bažytės nuotrauka.

– Kokių trijų jaunikio aprangos klaidų neatleistumėt?
Turbūt labiausiai kliūna per dideli kostiumai. Neretai vyrai atrodo taip, lyg vilkėtų ne savo, o iš kažkur paskoliną kostiumą. Būtent todėl kostiumo nuoma, mano nuomone, yra labai prastas sprendimas. Kostiumą reikėtų arba pirkti, arba siūtis. Juk vestuvės būna tik kartą gyvenime (dažniausiai :)), todėl jų metu atrodyti prastai yra tikrai nedovanotina klaida.

Į kokias eilutes turėtų dairytis jaunikis, norintis 2017 metų vasarą atrodyti stilingai?
Šių metų spalva – žalia. Natūrali, primenanti gamtą aplink mus. Taigi, vienas iš sprendimų galėtų būti žalias kostiumas. Nebūtinai ryškus – puikiai tiks vidutinio tamsumo ar šviesesnės žalios su pilkšvu atspalviu kostiumas. Žinoma, jeigu žalia spalva atrodo kiek per drąsu, tuomet galima rinktis šviesesnių spalvų kostiumus.

– Kokios spalvos kostiumą jaunikiui rinktis, kad dar galėtų panaudoti ateityje, bet nesijaustų kaip su uniforma?
Tai galėtų būti vidutinio tamsumo, neturintis rašto mėlynas arba pilkas kostiumas. Jis tiks visais metų ir paros laikais ir beveik visose situacijose. Be to, kadangi dauguma vyrų dėvi tamsesnius kostiumus, tai šis dar padės ir išskirti iš minios bei atrodyti stilingai.

– Ar sąsagos būtinas jaunikio aksesuaras?
Jeigu jaunasis nevilki smokingo, tuomet sąsagos nėra būtinas aksesuaras. Tai asmeninis jaunikio pasirinkimas. Tiesa, atkeliavus vestuvėms jaunikiai neretai jau būną gavę dovanų sąsagas, todėl jas dažnai panaudoja ir šventės metu.
Tačiau, jeigu jaunikis vestuvių metu pasirenka vilkėti smokingą, tuomet sąsagos turėtų būti segimos.

– Jūsų patarimas – dovana visiems besituokiantiems?
Nebūkite abejingi jaunikio vestuvinei aprangai ir skirkite jai daugiau dėmesio. Juk tai svarbiausia gyvenimo šventė, todėl jos metu tobulai turėtų atrodyti ne tik nuotaka, bet ir jaunikis.

– Algirdai, ar dažnai sulaukiat jaunikių prašymų padėti apsirengti tai dienai? Kaip tokia konsultacija atrodo ir kiek kainuoja?

Kuo toliau tuo daugiau. Pastebima tendencija, kad jaunieji pradeda rūpintis ne tik būsimos nuotakos suknele, tačiau ir tuo, kaip atrodys būsimasis jos vyras.
Mano konsultacija susideda iš kelių pagrindinių dalių:
Pirmiausiai, susitinku su jaunikiu ir išsiaiškinu norus. Tuomet kartu pažiūrime, ar jie derėtų prie nuotakos suknelės. Jei jaunoji nerodo savo suknelės būsimam vyrui, tuomet aš paprašau jos nuotraukų, kad žinočiau, kokį aprangos stilių parinkti jaunikiui.
2. Pagal išsiaiškintus norus sudėlioju keletą galimų aprangos derinių, kuriuos rekomenduočiau jaunikiui.
3. Kartu išsirenkame vieną kombinaciją ir sudėliojame planą, kaip, kur ir kada viską įsigyti. Surandu vietas, kur viską galimą įsigyti numatyto biudžeto ribose. Jeigu reikia, surandu siuvėją, padedu surasti ir išsirinkti kostiumo medžiagas ir dalyvauju viso siuvimo proceso metu.
4. Viso apsipirkimo ar kostiumo siuvimo proceso metu būnu kartu su jaunuoju, tokiu būdu užtikrindamas, kad kiekvienas įsigytas daiktas jam gerai tiks.
5. Viską nupirkus papasakoju apie įvairias smulkmenas: kaip užsirišti kaklaraištį, įsikišti nosinaitę, susivarstyti batus ir kitas nedideles, tačiau reikalingas smulkmenas, kurios šventės metu jaunikiui padės atrodyti nepriekaištingai.
O kainodara labai paprasta: 20EUR/h. Taigi, bendra paslaugos suma priklauso nuo jaunikio norų. Teko dirbti su jaunaisiais, su kuriais užtrukau 3h, tačiau buvo ir tokių, su kuriais praleidau 10h.

Jei turit klausimų, susijusių su apranga, bet nedrįstat parašyti man, drąsiai susisiekit su Algirdu e.paštu algirdas@vyrostilius.lt arba telefonu +37068407257. Būkit stilingi, įdomūs ir gražūs.

Tai tiek pažinties pradžiai. Geros dienos, brangieji.

Lapė