Lapės vestuvės logotipas

Sekmadienio skaitiniai: geri dalykai nutinka, kai visai nesitiki

Sveiki sulaukę Kūčių ir Kalėdų! Turiu nepaaiškinamą alergiją visiems tokiems super masiniams reikalams, tai net nežinau ko visiems palinkėti. Gal kūrybiškumo, daug vidinės laisvės, drąsos keistis ir Gyventi.


O įvykiu kiekis metams baigiantis… ne tas žodis.

Rekomenduoju dvi savaitės gėrybes:
MŪSŲ METAMORFIŠKOJI ATEITIS. DIZAINAS, TECHNINĖ ESTETIKA IR EKSPERIMENTINĖ ARCHITEKTŪRA SOVIETŲ SĄJUNGOJE 1960–1980 M. Nacionalinėje dailės galerijoje. Yra tikrai linksmų dalykėlių. Pasirodo, tarybiniai laikais buvo ir mados, ir vakarėlių, šokių pokių, estrados. Erdvės pačių rūmų įkvepiančios. Bilieto kaina gal tik 6 litukai. Skirkit valandėlę savo laiko.
O štai net 5 jų reikės keliaujant į Nacionalinį dramos teatrą. O. Koršunovo „Išvarymas“ (M. Ivaškevičiaus kūrinio pagrindu) – pirmiausia sužavės tuo, kad scenoje savo vaidmenį atlieka ir gyvai grojantys „Happyendless“ muzikantai, katrie groja gerai, kokybišką muziką ir taip tinka, taip organiškai įsipina į bendrą spektaklio sakymą. Žodžiu, puota ausiai. Žodynas spektaklio – pats baisiausias. Linksta ausys, ima juokas, bet tiesa yra tiesa, kam čia vynioti į vatą.  Turinys – apie emigraciją. Apie kintančią arba ne tapatybę. Apie tai, kad išvykę jie vistiek visada lieka čia. Apie sugriautus likimus…, kurie sugriūna iš tiesų niekam dar net nepajudėjus už jūrų pamrių. O čia štai ir pasigendu balso, kuris teigtų, kad hiperbolizuoti emigracijos reiškinį irgi nėra reikalo. Dalis žmonių tikrai adaptavosi, įsiliejo į kitą visuomenę, savo tradiciją sumaišė su nauja ir ką – gyvena. Tai iš esmės tiesa tokia pati kaip ir Zitos Čepaitės neseniai pasirodžiusiame esė rinkinyje. Nu, bet gal aš čia per rimtai sekmadienio skaitiniams pavariau. Scenografiniai sprendimai – kaip visada – puikūs. Veiksmas vyksta dideliam bare, kuris transformuojasi priklausomai nuo to, ko režisieriui reikia. Vaidmenys? Man labiausiai patiko mergelikė, kuri išvyko kaip fotografė, o virto… patys susižinokt kuo. Eikit normaliai išsimiegoję, nes 5 val. (su pertraukomis) čia jums ne juokelis net jei esate ir visiškas snobas.
Nuotraukos: Alfa.lt
Ir būtinai paskaitykit, ką Račas rašo apie tą patį spektaklį:) http://racas.lt/lietuviska-tapatybe-pagal-o-korsunova-isvarymas/ Aš nesileisiu į polemiką. Kiekvienas lai pasiima tiek, kiek gali. Kai kur sutikčiau su ponu, tiesą pasakius.
Kitą savaitę baigiam senus metus. Ar žinot, ką tai reiškia? Metas galvoti, kaip juos palydėsim. Labai nesidomėjau, bet gerai vertinu šituos variantus:
Jei grupė gera, tai ko daugiau ir norėti.
Bet net dvi geros bus „Trasalyje“, o ir įkristi kitą dieną į baseiniuką aš nebūčiau prieš.
Akivaizdu, kad man „Mimozoje“ reikėtų kurį laiką gal jau ir nebesilankyti, bet tai gera vieta švęsti Naujus Metus. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=269092459815003&set=a.165393840184866.37259.138253706232213&type=1&theater
Nu ir nepamirškit pasipuoštiJ
Šitos dvi iš mano mėgstamo www.asos.com

Šiaip verta nueiti dar ir čia:
Tik nepamirškit, kad ta 26 d. tai jau pirmadienis.
O aš 29 d. einu žiūrėti, kuo šį kartą stebins Kusturica. Kas dar eina?



Ai, visai buvau pamiršusi, kas per jausmas niekur ryte neskubėti. Bet jau prisiminiau.

Lapė