Lapės vestuvės logotipas

Dalia ir Gerhard. Iš bangų ir vėjo.

Man naktimis nebesimiega. Gal jos per trumpos… Arba per svaigios… Todėl seku pasakas apie tuos, kuriems meilės atseikėta negailint. Mano darbas – karma ir pašaukimas.

Į Nidą vestuvių švęsti keliauja ypatingi žmonės. Stipriai įkalbinėti man nereikia. Jie jau būna kadais užburti, tad lieka tik pasirūpinti detalėmis. Taip ir nukeliaujam ten bent kelis kartus per sezoną. Dalia su Gerhard iš pradžių planavo šventę Vienoje, bet pora pokalbių telefonu, susitikimas ir štai, jau šokiai perkelti ant smėlio.

Dalia iš jūros. Iš nerimstančių niekada bangų. Degančiom akim visada ir plaukais kaštoniniais vilnijančiais. O Gerhard iš vėjo. Dar dieną prieš vestuves su kite‘u mūsų pajūrį tyrinėjo. Laisvas ir geras žmogus. Šiaip galėtų būti iš kažkurio užpustyto kuršių kaimo atėjęs, už senbuvį priimtumėm drąsiai…

Iki vasarvidžio ne tiek daug likę buvo. Dienos dar tįso, naktys trumpėjo, kai susirinkom ant kalnelio, šalia Tomo Mano vilos šiuos du žmones sutuokti. Daugiau nekalbėsiu. Fotografė Viktorija Vaišvilaitė be žodžių, vaizdais gražiai viską į istoriją sudėjo. Poezija jos nuotraukos. Atsispausčiau ant popieriaus ir kiekvieną prie širdies glausčiau…

100

2

102

101

3

4

6

Nuotakai nuostabią suknelę pasiuvo „Ramunės Piekautaitės mados namai”. Makiažas – Viktorijos Vaišvilaitės rankų kūrinys, šukuosena – „Viva grožio namai”.

7

10

11

12

13

14

15

16

Pagrindinis Dalios noras buvo, kad šventė būtų paprasta ir graži, kuo įmanoma viskas natūraliau ir autentiškiau. „Varna. Terasa” sudėliojo specialų vestuvių vakarienės meniu, kuriame netrūko vietinės žuvies. Lapės kartu su „Buketai” merginomis rašiojo žolynus, merkė juos ir kabino. Nuotakai labiausiai norėjosi rugiagėlių, net ir jos tai dienai pražydo… Šventės spauda ir vėtrungėmis pasirūpino „Bruknės dizainas”.

17

18

19

20

21

22

23

24

26

28

Šokiai tęsėsi iki paryčių. Saulei tekant jaunikis išsinėrė iš vestuvinio rūbo ir su banglente bangas pasitiko. Jei nebūčiau pati letenos prie šventės pridėjusi – galvočiau, kad viskas tik pasaka…

***

Tebestovi mano balkone vėtrungė, kuri rodo, kada vėjas pučia nuo jūros, tik druskos gomuryje nebejaučiu… Dar savaitė, dvi ir sukrovusi kuprinę atvažiuosiu, kad tas pats vėjas mintis  sunkias visas ištaršytų… Ir rugpjūčio dangus bus jau, milijardais žvaigždynų išsipuošęs.

Lapė